Geplaatst op Geef een reactie

Goed nieuws!

Vanaf 1 maart 2022 ben ik aangesloten bij de beroepsbelangen vereniging voor complementair therapeuten. Dit zorgt ervoor dat er vanaf deze datum ook een aantal kleine veranderingen zijn binnen de praktijk en deze wil ik graag met jullie delen.

  • Vanaf 1 maart zal ik met een behandelovereenkomst gaan werken. Ondanks dat je voor je gevoel misschien ‘alleen maar’ voor een ontspanningsmassage in de praktijk komt, zal ik elke behandeling met een therapeutische inslag bekijken. Dit is voor mij niet anders dan ik altijd al doe, maar ik zal hier per 1 maart standaard een behandelovereenkomst voor gaan opstellen en een klantdossier voor bijhouden. De overeenkomst en de behandeling spreken we vooraf door, waarna de overeenkomst getekend wordt.
  • Ben je langere tijd niet geweest, dan spreken we je huidige klachten en hulpvraag opnieuw door.
  • Lidmaatschap van deze vereniging houdt ook in dat ik per 1 maart mijn tarieven iets moet aanpassen: Klik hier voor de update van de tarieven.

Het goede nieuws is verder ook dat de behandelingen vanaf 1 maart bij verschillende zorgverzekeringen (deels) vergoed zullen worden. Dit kan per zorgverzekeraar verschillen: zo vergoeden Achmea, CZ en Salland vanuit de aanvullende verzekering (een deel van) de behandeling. In onderstaande afbeelding kun je nagaan bij welke verzekeraar jouw ziektekostenverzekering is ondergebracht.

Belangrijk: Met de AGB code (code = 90102037) van mijn praktijk kun je jouw verzekeraar bellen en navraag doen of je recht hebt op een vergoeding. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt altijd bij jou als klant, dus mijn tip is om altijd van tevoren jouw verzekeraar te vragen of er een vergoeding mogelijk is. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de tekst in deze berichtgeving.

Goed om vast te weten:

  • Er is geen vergoeding voor alternatieve geneeswijzen bij Anderzorg, Hema, Interpolis en Just.
  • De BATC zorgverlener wordt niet vergoed door: de VGZ-groep, DSW, Pro-Life en ‘Zorg en Zekerheid’.
  • De Amersfoortse vergoedt alleen Acupunctuur of Shiatsu therapie.
  • Ditzo vergoedt alleen een natuurgeneeskundige behandeling indien die door een BIG-geregistreerde arts wordt uitgevoerd. 

Vragen? Stel ze aan je verzekeraar of aan mij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *