Mijn verhaal

Mijn verhaal

Ik ben Els Dijsselbloem en ik ben geen standaard ‘meisje meisje’. Ik houd van fietscrossen, skeeleren, buiten spelen en voetballen. Ik zie er wel vrouwelijk uit maar mijn loopbaan en keuzes zijn toch een beetje anders dan die van andere dames. Vanuit de mavo ga ik motorvoertuigentechniek studeren in Apeldoorn aan de Loolaan. Een fantastische opleiding met veel uitdaging afgewisseld met praktijk. Na 5 jaar studeer ik af. Ja, ik bleef zitten op bedrijfskunde… Anyway… Na deze periode zie ik mezelf niet als oud omaatje van 65 nog dagelijks nieuwe banden monteren, dus besluit ik door te studeren.

Ik heb werkelijk overal gekeken: van luchtvaart tot scheepsvaart en van werktuigbouw tot industrieel productontwerper… Maar zoals wel vaker: het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik kom uiteindelijk toch weer uit op autotechniek. Wat ik daar interessant aan vind? De techniek, de krachten en momenten die plaatsvinden tijdens het rijden… Daar ga ik op aan! Daarnaast vind ik het ook superleuk om er rekenmodellen van te maken.

Is dit wel passend..?

Echter, na 2,5 jaar in de sector te hebben gewerkt, word ik door een bedrijfseigenaar aangezien als de Lorelei van het bedrijf voor nieuwe opdrachten. Ik weet nog als de dag van gisteren dat mijn benen letterlijk onder me vandaan geslagen werden. Ik was met stomheid geslagen dat ik überhaupt dacht dat ik goed werk leverde. Mijn naam mocht bijvoorbeeld niet eens op rapporten, omdat ik geen doctor / professor was. Wat heb ik mij destijds dom gevoeld dat ik mij daarvoor heb laten gebruiken. Alles in mijn lijf gilde dat ik daar weg moest en dat was ook wat ik 2 maanden later deed.

Had ik al gezegd dat ik van nature enorm onderzoekend, nieuwsgierig en leergierig ben? Naast mijn 40-urige engineering baan deed ik ook de opleiding voor sportmassage en ik sportte behoorlijk fanatiek in de sportschool.

We leven inmiddels in 2010 en ik had net mijn eigen massagepraktijk ingeschreven bij de KVK. Toch leek mijn leven als een kaartenhuis in elkaar te vallen: geen baan meer, net een eigen zaak gestart, verhuisd naar een ander (en duurder) appartement, maar niet voldoende inkomen om van te leven. Het was even niet zo makkelijk, maar ondanks alles wist ik door diverse baantjes voldoende geld te verdienen om te kunnen blijven wonen en ondernemen.

De ommekeer

Er kwam een ommekeer toen ik door de sportschool eigenaresse gevraagd werd om mee te gaan op een 10 daagse detox retraite in Italië. Ik heb namelijk vroeger geturnd en Ashtanga Yoga kwam relatief gezien qua gevoel in de belevingswereld van het turnen. Ik miste het turnen namelijk enorm: het is een erg perfectionistische sport en voor elk ‘niet glad gestreken lichaamsdeel’ krijg je punten in mindering. Voor mij werd Ashtanga yoga het nieuwe turnen, maar dan zonder salto’s, flikflakken en andere uitdagende vluchtelementen. Daarnaast ging ik bij Thermen Bussloo werken en trainde daar de medewerkers om meditaties te geven. Ook gaf ik regelmatig yoga lessen, werkte ik in de sportschool als yogadocente, gaf hardlooptrainingen, body pump lessen en gaf ik natuurlijk sportmassages in mijn eigen praktijk.

Na 7 jaar had ik mijn draai zo’n beetje gevonden in ondernemersland en ook mijn praktijk stond er erg goed voor. Echter voelde het nog altijd niet oké… In mijn hoofd speelde constant de vragen: wat als ik niet gestopt was bij het technische bedrijf? Wat als ik nog in de techniek zat? Zal ik weer aangenomen kunnen worden in de technische sector? Er is zoveel vraag naar technisch geschoold personeel… Wat als, wat als, wat als? Mijn gedachten daarover stopten niet en ik schakelde een coach in om me te helpen met mijn dilemma: ondernemen of mijn verlangen najagen?

Toch een ander pad bewandelen…

Uit deze coaching gesprekken kwam een duidelijk pad: volg je hart! Dit klinkt veel makkelijker dan dat het uiteindelijk was. Ik stopte namelijk mijn eigen praktijk. Ik verkocht al mijn klanten ‘nee’ en ik beëindigde alle opgebouwde klantrelaties. Maar ik volgde mijn hart: ik ging terug de technische sector in. En weet je wat het allerergste was? Het was helemaal niet wat ik ervan hoopte… Het was gewoon vreselijk! Voor mij, maar ook voor de bedrijven waar ik werkte. Ik realiseerde me dat ik ergens mee was gestopt waar ik met ziel en zaligheid van had gehouden en wat ik had opgebouwd.

Werken vanuit mijn kracht

Na 3 jaar bij 4 verschillende bedrijven te hebben gewerkt in diverse lagen van de organisaties, werd het mij steeds duidelijker waar mijn kracht ligt. Mijn kracht zit hem vooral in het behandelen van lichamelijke klachten, het lichaam lezen, zien en voelen waar het stagneert en werken aan klachten vanuit een groter plaatje dan de klacht alleen. Zo krijg je de regie weer terug in eigen handen. En dat is natuurlijk het mooiste wat er is! Mensen weer aan zien gaan, het licht in de ogen weer zien, pijnvrij zijn, er komt weer energie en plezier. Alles wat verloren is gegaan in de loop van het leven krijgt weer een plek en er kan weer vanuit heelheid, licht en liefde naar de toekomst gekeken worden.  

Sinds september 2021 ben ik weer begonnen met ondernemen en heb ik de draad weer opgepakt waar ik hem destijds doorgeknipt heb. De energie stroomt weer en ik kan mijn ei weer kwijt in het helpen van mensen met lichamelijk onoplosbare klachten en blessures. Om dit weer te gaan doen voelde als een enorme stap, maar deze keer wel in de juiste richting en heel bewust gekozen. Ik ben dan ook mezelf, mijn man Ronald, mijn 2 dochters Eowyn en Kenzi, mijn ouders en vrienden om ons heen enorm dankbaar voor het luisterend oor en de steun die ze me geven.

Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Stuur mij een mail of bel, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!